top of page
 • Fysiurgisk Massage
  Fysiurgisk massage– også kendt som svensk massage – er en dybdegående massage, hvor man kommer i dybden med kroppens muskler, sener, led, bindevæv m.m. Som fysiurgisk massør kræver det et stort kendskab til kroppens anatomi og fysiologi. Det er det, der i modsætning til andre massageformer ligger som udgangspunkt i hele behandlingen. Fysiurgisk massage forbedrer muskeltonus og øger smidigheden og vævselasticiteten. Den positive gevinst er at kredsløbet bliver stimuleret, immunsystemet aktiveret og hele kroppen afspændes. Massagen udføres i samarbejde med den enkelte klient alt efter hvor dyb massagen skal være og hvad formålet skal være om det er smertelindring, forebyggelse af skader eller løsning af muskler.
 • Sportsmassage
  Sportsmassage er meget lig med fysiurgisk massage, men her kombineres med mange andre teknikker såsom cupping, Stretch Massage Therapy/strækmassage, kinesiotape m.m. Det er enormt effektivt ved forebyggelse eller behandling af skader i muskler eller sener. Det anvendes meget forskelligt, men der er dog nogen kendetegn. Enten umiddelbart før en konkurrence eller kamp som stimulerende for musklerne, så man er varmet godt op og dermed har nedsat risikoen for skader. Her vil man ofte kombinere med kinesiotape. Efter konkurrence eller kamp så bruges en mere afslappende massage kombineret med udstrækning. Dette får musklerne til at slappe af og fremmer restitutionen. Det bruges også som vedligeholdelse eller forebyggelse. Her fokuserer man især på de muskler, der bliver mest belastede indenfor den pågældende sportsgren og arbejder på at undgå potentielle skader. Men især indenfor skadesbehandling er Sportsmassage effektivt. Her kan man med rette behandling fremme helingsperionden og derigennem også undgå skaden opstår igen. Det vil dog altid i dette tilfælde være i kombination med øvelser og lignende – massage alene kan ikke klare opgaven. Både træning, øvelser m.m. spiller ind i forbindelse med skader. Skadesbehandling er ikke kun for sportsudøvere. En forstuvet ankel behandles på samme måde uanset om det er opstået i en fodboldkamp eller mens man luftede hunden.
 • Wellnessmassage
  Denne massageform er især effektiv mod stress-symptomer. Her arbejdes med lange blide strøg, som får kroppen til at slappe af. Den giver slip på stress og spændinger, som den har bygget op over en periode. Massage af hænder, ansigt og hovedbund giver en fantastisk følelse af ro og afslapning. Ved regelmæssige behandlinger kan det give en endnu bedre effekt og kan give bedre nattesøvn, mere ro i hverdagen og en generel følelse af velvære. Jeg anbefaler, at hvis man ønsker den fulde behandling inklusiv ansigt og hovedbund, så skal man bestille 90 minutter for at få den helt rigtige effekt af behandlingen.
 • Akupunktur
  Akupunktur anvendes især til at behandle smertetilstande i muskler og led samt spændingshovedpine og migræne. Kan også bruges mod generelle smerter og kvalme. Det foregår ved, at man stikker tynde nåle ind i musklerne. Her sker der en stimulering af nerverne. Effekten af dette er en lokal stigning i blodgennemstrømningen og udskillelse af smertedæmpende hormoner. Ved behandlingen frigives hormonstoffet endorfin. Kendt som kroppens eget morfin. Det kan være smertestillende og beroligende, men har ikke de negative virkninger som morfin kan have.
 • 5-punkts øreakupunktur (også kendt som Nada)
  Metoden består af 5 små nåle i hvert øre, og kan kombineres med få ekstra nåle i ansigt eller hovedbund. Nålene skal sidde i 45 min. Kan suppleres med magnetkugler, som sættes efter behandlingen og kan sidde i op til 7 dage. En meget effektiv behandlingsform mod stress, angst, uro, søvnløshed, tankemylder og meget mere. Kan bruges som selvstændig behandling, men kan også med stor fordel kombineres med mine andre behandlingsformer.
 • Muskulær Zoneterapi
  Muskulær Zoneterapi, også kaldet refleksologi, er en metode, hvor man uden brug af olier, men ved hjælp af forskellige teknikker bruger hænder og fingre til at lave et tryk på forskellige punkter på fødderne. Jeg bruger muskulær zoneterapi, hvilket vil sige, at jeg finder de punkter på fødderne, der relaterer til de muskler og områder i kroppen, der skal behandles. Det er især effektfuldt kombineret med akupunktur eller cupping ved skader. Mens nålene eller cupperne sidder på skadestedet kan jeg stadig arbejde med musklerne i skadesområdet ved at bearbejde de relaterede punkter på og under fødderne.
 • Myofascial Release
  Myofascial Release er en behandlingsform, hvor man via særlige teknikker får løsnet op for bindevævet rundt om musklerne. Det forbedrer cirkulationen af blod, ilt og lymfe i musklerne. Myo er græsk og betyder Muskel og Fascia er latinsk for bånd eller kappe – dvs bindevæv eller muskelhinde Ved at bruge denne behandling får musklerne hjælp til at slappe af og dermed hurtigere smertelindring.
 • SMT – Stretch Massage Therapy – også kendt som strækmassage
  Strækmassage er en dybdegående massage som udføres på en helt eller delvis udstrakt muskel eller en strækkende muskel. Når musklen er udstrakt og forlænget bliver den automatisk blødere. Herved opnås en hurtigere effekt af behandlingen samt en forøgelse af blodgennemstrømningen. Der arbejdes både med fiberretningen i musklen, men også på tværs for at opnå den største effekt af behandlingen. Effekten kan være smertelindring og bekæmpelse af inflammation og ophobninger.
 • Cupping
  Cupping er en behandlingsform, hvor man placerer en hul genstand på huden og skaber et undertryk, hvorved genstanden suger sig fast til huden. Jeg bruger både den stationære cupping, hvor flere kopper i hård plast fordeles på det område, der skal behandles. Og så bruger jeg cupping massage eller moving cupping. Hvor jeg med en silikonecup skaber et undertryk og derefter bevæger cuppen rundt. Cupping er meget effektiv til at rense bindevævet for affaldsstoffer. Derfor giver det ofte en rød til tider nærmest lilla hud bagefter. Det er et rigtig godt supplement som afslutning efter massage af et område, da det løfter op, skaber en rigtig god blodgennemstrømning og øger udrensningen af affaldstoffer.
 • Gua Sha
  Gua Sha er en kinesisk behandlingsform, hvor man gentagne gange skraber på et olieindsmurt område med et redskab. Man skraber i en retning og gentager det mange gange. Gua betyder at skrabe og Sha betyder røde pletter/rødmen. Når et område behandles med Gua Sha skaber det et vakuum, som gør at affaldstoffer m.m. trækkes ud til huden fra det dybereliggende væv. Dette skaber de røde nærmest mørkelilla striber efter behandlingen. Jo mørkere det er, jo flere affaldsstoffer har der været ophobet. Og det viser ofte, hvor problemerne sidder og hvor man skal bruge ekstra tid på behandlingen. De røde striber/pletter forsvinder ofte efter nogen få dage.
 • Funktionel Neurologi
  Funktionel Neurologi arbejder med de dele af hjernen, som styrer de ubevidste bevægelser i kroppen. Lillehjernen styrer kropsholdning, balancevnen og koordineringsevnen. Hjernestammen har en stor påvirkning af vejrtrækningen, hvilket er enormt vigtig for hele kroppens muskulære system. Med simple tests kan jeg se, hvilke områder af lillehjernen, der trænger til træning og dermed lave simple øvelser, der træner den del. Og dermed kan jeg styrke koordineringsevnen og balanceevnen, hvilket både er vigtigt for sportsudøver, men også for især ældre, hvor balancen ikke er helt som den var engang. Med øvelser for hjernestammen – det vil hovedsagligt være vejrtrækningsøvelser, kan man modvirke rigtig mange ting, men især spændingshovedpine, nakkespændinger m.m.
 • Kinesiotaping
  Kinesiotape kan bruges både i forbindelse med skader, forebyggelse af skader, men er også meget brugbart ved væskeansamlinger, da det kan have en drænerende effekt, hvis det påføres korrekt. Tapen kan forbedre blodgennemstrømning op dermed optimere heling, dæmpe muskelspændinger og reducere smerter. Den understøtter korrekt belastning af led og kan aktivere og aflaste centrale muskelfunktioner, så man reducerer risikoen for skader, og dermed også optimerer sine fysiske præstationer på sigt.
 • Massage af gravide
  Den gravide krop er belastet på rigtig mange måder, og det øges kun i løbet af graviditeten. Graviditetsmassage vil ofte ikke være dybdegående, men en mere wellnessbaseret massage. Hvor kroppen slapper af og Musklerne løsnes. Typisk opstår der spændinger i nakke og skuldre samt i lænden. Men hele kroppen bliver belastet mere og mere. Der kan være zoner eller områder på kroppen, som ikke er hensigtsmæssige at massere i forskellige stadier af graviditeten. Men de fleste kan nyde godt af at få løsnet op – og gevinsten kan være en krop, der er mere og bedre forberedt på den fysiske udfordring en fødsel kan være. Her kan også indgå cupping massage af lænden. Hvilket kan være en fordel for faderen at lære, da det kan være et godt supplement under fødslen og veerne.
 • Spædbarnsmassage
  Spædbarnsmassage beroliger baby og hjælper barnet med at slappe af, styrker babyens muskulære koordinering og fleksibilitet. Jeg lærer forældrene, hvordan de kan bruge simple teknikker, som både kan hjælpe, hvis tarmsystemet driller eller den lille ny har svært ved at finde ro. Læs også denne artikel om spædbarnsmassage: https://boernenesverden.dk/foraeldreskab/12-fordele-ved-spaedbarnsmassage/
 • Massage af Cancerpatienter
  Undersøgelser viser at cancerpatienter føler en positiv virkning af massage. Når man gennemgår et kræftforløb er der mange bivirkninger såsom stress, depression, træthed og smerter, hvilket alle er bivirkninger som massage kan have reducerende effekt på. Jeg tilretter altid mine behandlinger den enkelte. Om de er i strålebehandling, kemoterapi eller andet. For mig betyder det meget, at behandlingen sker i et samarbejde. Og med hensyn til, hvor i kræftbehandlingsprocessen du er. Som supplement til behandlingen kan anbefales 5-punkts akupunktur, da det også har en anerkendt virkning på kroppens reaktioner – både fysisk og psykisk. Det er vigtigt, at du inden en behandling konsulterer din læge eller der, hvor du går til behandling, om de anbefaler massage. Læs mere her, hvad Kræftens Bekæmpelse skriver om massage af cancerpatienter: https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/det-kan-du-selv-goere/alternativ-behandling/behandlingsformer/massage/
 • Stolemassage
  Stolemassage er en form for akupressur. En behandling tager ca. 20 min. Behandlingen foregår uden olie og udenpå tøjet. Er godt for skulder- og nakkespændinger. Løsner op for anspændte muskler i lænd, ryg, skuldre, nakke og arme. Er især et godt indslag til en polterabend, et firmaarrangement eller en hyggedag med forkælelse, da det kan foregå på meget lidt plads. Da behandlingen foregår uden på tøjet, kan man sidde flere i rummet samtidig. Ved særlige arrangementer, kontakt Klinikken for priser. Alt sammensættes efter dine ønsker.
 • Holdnings- og Bevægelsesanalyse
  Bevægelsesanalyse er en vej mod at skabe en dybere forsåelse af kroppens bevægelser – hvilke led er involveret, hvilke muskler er involveret og hvilken bevægelse er det de gør – strækker, bøjer, roterer og lign. På den måde kan jeg bedre arbejde hen imod en effektiv behandling, hvis der er bestemte bevægelser som er begrænsede eller giver smerter. Holdningsanalyse er supplement til bevægelsesanalysen. Denne viser ubalancer i kroppen, skævheder og lignende og giver en mere helhedsorienteret behandling fremfor symptombehandling. Feks. Kan smerter i hoften komme fra en skæv fodstilling.
 • Funktionstest
  Funktionstesten bruges ved nedsat funktion – ofte på baggrund af holdnings- og bevægelsesanalyse. Man vurderer den nedsatte funktion og bruger det feks til sammenligning senere om funktionen er blevet bedre efter behandlingen. Feks kan man ved problemer i armen måske sagtens bøje og strække den, men ved belastning kan den ikke bøje lige så meget. Eller man får smerter ved belastning generelt. Udover behandlingen laver jeg også øvelser, som fremmer funktionen.
bottom of page