Det der ligger i en sportsmassør uddannelse er, at du lærer også at skadesbehandle. Massagedelen handler om at strække fibrene og løsne musklerne – hvilket er lige det en fysiurgisk massør er ekspert i. Der arbejdes både på langs og på tværs af musklerne. Det øger smidighed og mindsker skader.
Hvad er skadesbehandling?
Er det kun sportsskader?
Nej, en forstuvet ankel behandles på samme måde uanset om skaden er sket på vej ud af Rema eller på en fodboldbane.
Når du søger efter en sportsmassør, så er det du får i selve massage delen det samme som du får ved en fysiurgisk massør. Sportsmassøren kan dog også behandle en evt skade. Og kan også rådgive om forebyggelse, så du evt kan undgå skader.
Er det en beskyttet titel?
Bemærk dog, at ingen af titlerne er beskyttede titler, og der findes sportsmassøruddannelser, der kun indeholder 20 timers undervisning, hvorimod fysiurgiske massører ofte har fået mange flere timer – de fleste uddannelser indeholder over 100 timers undervisning.
At vælge en sportsmassør, der først har taget uddannelse som fysiurgisk massør og efterfølgende har suppleret med en sportsmassør uddannelse eller skadesbehandler uddannelse er det helt optimale.
Derfor er det altid vigtigt at checke uddannelsen hos den behandler du vælger at gå til.
I Klinikken for Muskelterapi er jeg, Pia uddannet først som fysiurgisk massør og har efterfølgende taget to forskellige skadesbehandler/sportsmassør uddannelser. Oveni kommer så min uddannelse som Musculupat, som endnu mere har givet nogle gode redskaber til at behandle netop din skade. Anne (link til side om Anne) er uddannet fysiurgisk massør og kan dermed give den helt rette massage til at løsne muskler – og vi kan begge godt tage fat!
Når skaden er klaret, kan du med fordel fortsætte hos Anne for at få fysiurgisk massage, som er det samme som sportsmassage. Her får du en helkropsmassage, som kan løsne spændinger i hele kroppen, men vil ofte være med ekstra fokus på det skadede sted. Anne har en uddannelse som fysiurgisk massør med en grundig teoretisk baggrund om fysiologi og anatomi.
Comentários